Trouwen

Trouwen is een oude traditie, die je tegenkomt in vele culturen en in vele soorten. Het is een bijzonder moment is een mensenleven, dat tegelijkertijd dagelijks door heel veel mensen wordt gedaan dus toch ook weer heel gewoon. Maar uniek voor ieder paar dat een huwelijk aangaat.

Tegenwoordig is veel mogelijk. Zo kun je in een groeiend aantal gemeentes al kiezen voor een eigen, voor jullie bijzondere trouwlocatie. De keuze voor ook je eigen trouwambtenaar is dan eigenlijk een logische stap. Het is jullie dag en dan is het fijn om te kunnen en mogen kiezen wie je huwelijk gaat voltrekken.

“Getrouwd worden met passie, plezier en inzet”

Verschil Abs en Babs

In Nederland worden huwelijken meestal voltrokken door een ABS, ambtenaar van de burgerlijke stand in dienst van de gemeente of door een zogenaamde BABS een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Een huwelijk voltrekking op een gemeentehuis duurt standaard een half uur. Daarin houdt de ABS /BABS meestal een korte toespraak waarop aansluitend het huwelijk wordt voltrokken.

Getrouwd worden door een BABS van de gemeente: De meeste trouwambtenaren doen dit met zeer veel passie, plezier en inzet. De tijd die hen echter ter beschikking staat is vastgesteld daardoor zijn de mogelijkheden vaak beperkt. Gelukkig kun je tegenwoordig ook kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar.

 

Een eigen gekozen zelfstandig Trouwambtenaar

Een zelfstandig trouwambtenaar kan in vrijwel iedere gewenste gemeente tijdelijk benoemd worden. Veel gemeentes werken hier kosteloos aan mee anderen rekenen een bedrag hiervoor. Ook is er een creatieve manier om niet willende gemeenten te omzeilen.

De zelfstandig trouwambtenaar is veelal ook in dienst van een vaste gemeente, maar beëdigd voor heel Nederland. Dit geeft voor jullie het bruidspaar, dé gelegenheid om een huwelijkceremonie zo geheel naar eigen wens in te vullen.

Ook het voltrekken van huwelijken en huwelijksceremonies op eigen gekozen locaties in Nederland en in het buitenland behoren tot de mogelijkheden.

 

“Trouwen, gewoon heel bijzonder...”