Trouwambtenaar

Trouwen,

gewoon heel bijzonder...

Trouwambtenaar

Trouwen is een bijzonder moment in een mensenleven. Uniek voor ieder paar dat een huwelijk aangaat, maar tegelijkertijd ook weer heel gewoon doordat het dagelijks door heel veel mensen wordt gedaan. Het is een oude traditie die zich met de tijd mee ontwikkelt. De mogelijkheden worden steeds uitgebreider: in een groeiend aantal gemeentes kun je kiezen voor je eigen, bijzondere trouwlocatie en voor je eigen trouwambtenaar. Het is immers fijn om op jullie dag zelf te kunnen en mogen kiezen wie jullie huwelijk gaat voltrekken. Maar wat is er precies mogelijk?

Abs, Babs en zelfstandig trouwambtenaar

De meeste huwelijken in Nederland worden voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand (ABS) in dienst van de gemeente of door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Standaard duurt een huwelijksvoltrekking op het gemeentehuis een half uur. De ABS of BABS houdt meestal een korte toespraak waarop aansluitend het huwelijk wordt voltrokken.

De meeste trouwambtenaren voltrekken een huwelijk met veel passie, plezier en inzet, maar helaas hebben ze te maken met een strakke tijdsplanning. Hierdoor blijven de mogelijkheden vaak beperkt.

Een zelfstandig trouwambtenaar geeft jullie als bruidspaar dé gelegenheid om jullie huwelijksceremonie geheel naar eigen wens in te vullen. Een zelfstandig trouwambtenaar kan in vrijwel iedere gewenste gemeente tijdelijk benoemd worden. Veel gemeentes werken hier kosteloos aan mee, anderen rekenen hier een bedrag voor.

Met een huwelijksceremoniespreker kunnen de niet-willende gemeenten omzeild worden. Het registreren van het huwelijk heeft dan al plaats gevonden veelal op het gratis moment in de gemeente. Het scheelt jullie als bruidspaar veel geld en het biedt gelijk alle mogelijkheden om jullie dag in te vullen zoals jullie zelf graag willen.

Hebben jullie een eigen locatie in Nederland of in het buitenland in gedachten voor de huwelijksceremonie? Een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker kan jullie huwelijk op de door jullie gewenste locatie voltrekken/invulling geven. Dit geeft jullie als bruidspaar de vrijheid om jullie dag écht helemaal van jullie te maken.

Contact opnemen

“Geniet van de schoonheid van gewoonheid”

Robert Long