Oostenrijk, een huwelijksavontuur waar de sneeuw van smelt

Trouwen,

gewoon heel bijzonder...

Oostenrijk, een huwelijksavontuur waar de sneeuw van smelt

jeanette

In het najaar van 2012 kreeg ik een mail met de vraag of ik mee wilde op huwelijksavontuur naar Oostenrijk. Nou, ik hoefde niet lang na te denken, graag ging ik mee.
De eerste stap was onze kennismaking hernieuwen. Dit mooie paar had ik namelijk al eerder ontmoet op een huwelijksceremonie die ik mocht doen in België: de broer en schoonzus van de bruid. Dit huwelijk was het vervolg op het vangen van het bruidsboeket bij die bruiloft. Van trouwen komt trouwen. Leuk, leuk en voor mijn maatje, steun en toeverlaat en op-en-top gastvrouw Monique en mijzelf best spannend ook!
Ons eerste gesprek met het bruidspaar was meteen heel gezellig. Monique en ik hadden een goed en vooral warm en gezellig contact met de twee geliefden. Leuke ideeën vlogen vlot over de tafel en af en toe zag ik de bruidegom kijken naar wat er allemaal gebeurde. Een rustige, lieve, vriendelijk, stoere, grote vent met pretoogjes. Zijn aanstaande charmante bruid met een constante lach op haar stralende gezicht. Ze zaten vol met leuke ideeën. We spraken af mee te gaan in dit leuke avontuur.
Donderdag 7 maart 2013 was het dan zover… na de nodige voorbereidingen stapten we met onze eigen mannen (voor het sjouwen, het autorijden en de gezelligheid) in een vol bepakte auto. Op naar Oostenrijk!
Op vrijdag 8 maart hadden we een lunchafspraak met het bruidspaar en hun ceremoniemeesters, die last minute nog aangesteld waren. Wandelend door het dorp op zoek naar een taxi kwamen we vele bekenden tegen, wat ons het gevoel gaf van bijna-BN’ers te zijn. Een hartelijk weerzien met huwelijksgasten die we kenden van het eerdere huwelijk in de familie. Taxi geregeld en op naar grote hoogte voor de lunchafspraak. Ook dit weerzien en alle ontmoetingen met voor ons nieuwe gasten waren een cadeautje. Het weer was stralend en de lunch was al een klein feestje op zich. Dat beloofde wat voor de volgende dag. Alles goed bekeken, de wensen en mogelijkheden doorgenomen en met een blij en goed gevoel op naar de huwelijksdag. De Maierhof bleek een mooie en gastvrije locatie in Westendorff Oostenrijk!

jeanette

Zaterdag 9 maart 2013, dé dag van het huwelijk… de zon liet ons en vooral het bruidspaar in de steek… maar als de zon er zelf niet komt… dan regelen wij dat de zon gaat schijnen! Samen met de ceremoniemeester en de medewerkers van de Maierhof hebben we een schitterende en geweldige, gezellige trouwlocatie neergezet en dat alles natuurlijk gewoon buiten, zon of geen zon. Al onze meegebrachte attributen vonden en vielen op hun plek. De Maierhof voelde het goed aan en met de finishing touch van warme schapenvachten werd de trouwlocatie een ware droomplek, klaar voor een liefdevolle huwelijksceremonie.

jeanette

De gasten druppelden binnen en werden ontvangen. Van Monique en de ceremoniemeester kregen zij de opdracht om de witte (sneeuwbal) hartjes te voorzien van een spreuk of een gelukwens voor het bruidspaar.
Om 15.00 uur vond de ceremonie plaats. De grote stoere knappe bruidegom maakte zijn entree met zijn trotse moeder en de prachtige bruid werd liefdevol begeleid door haar vader… mooie momenten in een mensenleven.
De ceremonie ging van start en al snel was het een waar feestje van emoties, er was ontroering, blijdschap, plezier, grappen. Er werd gelachen, en er werd gehuild… tranen van weemoed, gemis en van blijdschap, liefde en geluk. De zakdoekjes vonden gretig aftrek. Er was zoveel veel liefde in dit prachtige gezelschap. Het stralende bruidspaar met hun kinderen die een mini-uitvoering van het bruidspaar zelf waren. De ouders, broers en zussen, ooms, tantes, neven, nichten en vrienden.
Het Jawoord, de belofte aan elkaar… het sneeuwde hartjes van geluk.
En ik, ik mocht daar met Monique bij zijn. Ik mocht het verhaal van deze twee geliefden, de getuigen en hun lieve gasten vertellen. Wat een geluk, ik voel mij een bevoorrecht mens, en wat een mazzel dat ik trouwambtenaar ben en dit mag doen. Dat noem ik pas echt geluk hebben.
Die dag -9 maart 2013- smolt de sneeuw in Westendorff van de bergen door de warme voelbare liefde die gloeide in de harten van het bruidspaar en hun gasten. Daar op die berg bij de Maierhof… en nadien op het huwelijksfeest… ik kan wel uit de school klappen, het bleef die nacht in Westendorff nog heel lang onrustig.
Jeanette de Vos,
Ik zei toch, Trouwen; gewoon héél bijzonder 🙂